Ingrediencie:
- Šľahačka na šľahanie 500 ml
- Mascarpone 250 ml
- Polomáčané sušienky “Pims” 250 g
- Piškóty alebo sušienky podľa vlastného výberu 200 g
- Maslové sušienky na vyloženie formy 100 g
- Káva na namáčanie sušienok
Na polevu:
- 100 g čokolády na varenie
- 100 g masla
- 2 lyžice oleja
Postup:
- Polomáčané sušienky nakrájame na kocky a piškóty alebo sušienky podľa vlastného výberu nakrájame alebo nalámeme.
- Vyšľaháme smotanu, pridáme mascarpone a vyšľaháme na jednotný krém. Zmiešajte s nalámanými a nakrájanými piškótami. Ja už nesladím, ale ak chcete, môžete osladiť medom.
- Formu na pečenie vyložíme fóliou a vyložíme maslovými sušienkami, pokvapkáme kávou a navrstvíme krém. Uhladíme.
- Nakoniec v mikrovlnnej rúre rozpustíme čokoládu s maslom a olejom. Nalejte na vrch dezertu a nechajte vychladnúť.
Leave a Reply