- Sladká pochúťka s naozaj špeciálnym a chutným krémom. Stojí za to pripraviť!
Potrebné ingrediencie:
- 6 vajec
- 6 polievkových lyžíc cukru
- 6 polievkových lyžíc polohr.múky
- 1 vrecúško prášku do pečiva
Na krém:
- 2 dl mlieka
- 15 dkg višní alebo čerešní (konzervovaných)
- 10 dkg nasekaných vlašských orechov
- 2 polievkové lyžice kakaového prášku
- 2 lyžice cukru
- polovica piškótového cesta
- džem (broskyňový alebo podľa chuti)
Na vrch:
- 3 dl smotany na šľahanie
- 2 sáčky stužovača
Príprava:
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku a prášok do pečiva. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 minút.
- Príprava krému: Vychladnutý piškótový koláč rozrežeme na dve časti. Jednu polovicu rozlámeme na kúsky a pokvapkáme mliekom, aby zmäkla. Vmiešame višne, orechy, kakao a cukor. Mali by ste získať hustú, ale roztierateľnú hmotu (ako zmes na sušienky).
- Na druhú polovicu piškóty natrite džem a potom naň navrstvite piškótový krém. Vyšľahajte šľahačku, vmiešajte do nej stužovače a navrstvite ich na vrch, rozotrite ich na vrch.
Nechajte vychladiť a podávajte :).
Leave a Reply