Rýchlo pripravený, šťavnatý steak v cibuľovej marináde. Budete ho milovať!

  • Steaky sa obvykle upravujú grilovaním alebo pečením na panvici. Pretože sa pripravujú rýchlo, s použitím suchého tepla a podávajú sa v celku, sú použité vždy najlepšie časti zvieraťa. Jeden recept sme pre vás dnes pripravili.

Potrebujeme:
  • 4 lyžice sladkej mletej papriky
  • 1 až 2 lyžice ostré mletej papriky
  • 2 lyžice morskej soli
  • 4 veľké cibule
  • 8 plátkov bravčového mäsa (asi 1 kg)
  • 8 lyžíc oleja


Postup:

  • 1. Cibuľu očistíme a nakrájame na hrubé kolieska. Z mletej papriky, mletého korenia a oleja vymiešame marinádu.
  • 2. Do väčšej misky uložíme vrstvu cibule, osolíme, na ňu položíme vrstvu plátkov mäsa potretej z oboch strán marinádou. Znovu uložíme vrstvu cibule a vrstvu mäsa a ukončíme vrstvou cibule. Misku zatvoríme a necháme, najlepšie cez noc, odstáť.
  • 3. Mäso opekáme na rozohriatom grile z oboch strán asi 5 až 8 minút. Kolieska cibule grilujeme zároveň s mäsom na hliníkovej podložke.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*