Bravčová krkovička v pivovej marináde: Ukradne každé srdce od prvého sústa!

Ingrediencie na marinádu:
  • 300 ml svetlého piva
  • 2 polievkové lyžice sušeného majoránu
  • 3 lyžice horčice
  • 1 polievková lyžica soli
  • 1,5 lyžičky papriky
Ostatné zložky:
  • 5 ks plátky bravčovej krkovičky
  • 4 ks zemiakov

Spôsob prípravy:
  1. Bravčovú krkovičku nakrájame na tenké plátky.
  2. Potom pripravte marinádu. Za týmto účelom zmiešajte v miske: horčicu, cesnak, majorán, korenie, soľ a svetlé pivo. Dôkladne premiešame.
  3. Do vzniknutej marinády vložíme plátky bravčovej krkovičky a misku s obsahom vložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
  4. Medzitým si zemiaky nakrájame kuchynským robotom na tenké plátky.
  5. Teraz striedavo ukladajte plátky bravčovej krkovičky a plátky zemiakov.
  6. Keď už máte malú vežičku, zaistite ju špajľami. Potom bravčovú krkovičku pečieme prikrytú 40 minút (teplota 180 stupňov Celzia).
  7. Odstráňte alobal a pečte ďalších 20 minút.
  8. Keď už máte malú vežičku, zaistite ju špajľami. Potom bravčovú krkovičku pečieme prikrytú 40 minút (teplota 180 stupňov Celzia).
  9. Odstráňte alobal a pečte ďalších 20 minút.
Dobrú chuť! Podeľte sa o recept aj so svojou rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*