- Moja babička z Moravy robievala tento kapustovo-zemiakový plech často a preto si ho obľúbila celá moja rodina. Je to najlepší spôsob ako zužitkovať mleté mäso. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. A samozrejme výborne chutí!
SUROVINY :
- 200 g mletého bravčového mäsa
- 2 väčšie zemiaky nastrúhané nahrubo
- 500 g kyslej kapusty
- lyžice oleja
- 2 vajcia
- 3 strúčiky rozotreného cesnaku
- 2 nakrájané jarné cibuľky
- Nadrobno nakrájaná cibuľa (menšia)
- 1 hrnček polohrubej múky
- 1 hrnček mlieka
- prášok do pečiva
- Celá rasca, majorán alebo oregano, soľ, korenie
- vaše obľúbené bylinky
POSTUP:
- 1.Z kapusty zľahka vytlačíme vodu a pokrájame na drobno. Do misy dáme mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, korenie, cesnak a kapustu. Dôkladne to premiešame a spojíme.
- 2.K mäsovej zmesi pridáme múku, prášok a zvyšok surovín. Všetko premiešame, dochutíme tak, aby vzniklo hustejšie, roztierateľné cesto. Malo by vyzerať zhruba ako na zemiakové placky.
- 3.Pripravíme si väčší plech a vyložíme si ho papierom na pečenie. Cesto rozotrieme a môžeme posypať kockami slaniny (to ale záleží na Vás).
- 4.Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 st. do zlatistej farby.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂 Zdieľajte recept aj s ostatnými.
Leave a Reply