Lepšie ako zemiakové placky! Toto musíte vyskúšať!

  • Moja babička z Moravy robievala tento kapustovo-zemiakový plech často a preto si ho obľúbila celá moja rodina. Je to najlepší spôsob ako zužitkovať mleté mäso. Recept je veľmi jednoduchý a rýchly. A samozrejme výborne chutí!

SUROVINY :
  • 200 g mletého bravčového mäsa
  • 2 väčšie zemiaky nastrúhané nahrubo
  • 500 g kyslej kapusty
  • lyžice oleja
  • 2 vajcia
  • 3 strúčiky rozotreného cesnaku
  • 2 nakrájané jarné cibuľky
  • Nadrobno nakrájaná cibuľa (menšia)
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • prášok do pečiva
  • Celá rasca, majorán alebo oregano, soľ, korenie
  • vaše obľúbené bylinky

POSTUP:
  • 1.Z kapusty zľahka vytlačíme vodu a pokrájame na drobno. Do misy dáme mäso, nadrobno nakrájanú cibuľu, korenie, cesnak a kapustu. Dôkladne to premiešame a spojíme.
  • 2.K mäsovej zmesi pridáme múku, prášok a zvyšok surovín. Všetko premiešame, dochutíme tak, aby vzniklo hustejšie, roztierateľné cesto. Malo by vyzerať zhruba ako na zemiakové placky.
  • 3.Pripravíme si väčší plech a vyložíme si ho papierom na pečenie. Cesto rozotrieme a môžeme posypať kockami slaniny (to ale záleží na Vás).
  • 4.Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 st. do zlatistej farby.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂 Zdieľajte recept aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*