Uložte si teraz na sviatky: Recept na veľkonočné kocky, ktorý je víťazom každý rok!


Ingrediencie
Cesto
  • 6 vajec
  • 20 dkg cukru
  • 8 polievkových lyžíc teplej vody
  • 25 dkg polohr. múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 polievkové lyžice kakaa
Krém
  • 6 dl mlieka
  • Balíček vanilkového pudingového prášku
  • 20 dkg masla
  • 10-15 dkg práškového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
Poleva na vrch
  • 10 dkg masla
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 5 PL cukru

Príprava:
  1. Zmiešajte prísady na cesto v kuchynskom robote, vypracujte cesto a polovicu z neho uhlaďte do podlhovastej formy vymastenej maslom. Do druhej polovice pridáme kakaový prášok a jemne nalejeme cesto vo forme.
  2. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 165 stupňov približne 25 minút.
  3. Na krém uvaríme  vanilkový pudingový prášok v 6 dl mlieka a po vychladnutí pridáme 20 dkg masla a 10-15 dkg práškového cukru. Natrieme na vychladnuté cesto a dáme do chladničky.
  4. Polevu zohrejte na panvici a podľa chuti ju nalejte na tortu alebo ňou tortu pokvapkajte. Najlepšie je najprv pripraviť krém, aby vychladol. Koláč môžete  posypať len strúhanou čokoládou. Záleži to na Vás, čo máte radšej.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*