Dokonalý krém na dezerty a koláče. Toto určite vyskúšajte!

  • Nájsť univerzálny krém, ktorý sa dá použiť do všetkých tort a dezertov, nie je jednoduché. Najmä ak to má byť krém, ktorý sa dá ochutiť ingredienciami, ktoré sa hodia na našu konkrétnu cestu.
  • My však jeden máme. Už nikdy nebudete musieť hľadať iné krémy a trápiť sa ich zložitou prípravou.

Dva štartovacie krémy
Mliečny krém
  • 500 ml mlieka
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g hladkej múky
  • 4 žĺtky
  1. Žĺtky vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom. Múku rozšľaháme v troche mlieka a pridáme k žĺtkom. Zvyšok mlieka privedieme do varu. Keď mlieko začne vrieť, pridajte žĺtkovú zmes a uvarte hustý krém.
  2. Ak chcete, aby bol krém nadýchaný, môžete ho po vychladnutí vyšľahať.
Maslový krém
  • 250 g masla
  • 4 žĺtky
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  1. Pripravte si parný kúpeľ. V miske nad parou vyšľahajte žĺtky a cukor do hustej hmoty. Vyberte a pokračujte, keď krém vychladne. Potom ručným mixérom vyšľahajte maslo a po malých kúskoch ho pridávajte do misy. K maslu pridajte vanilkový cukor. Všetko spolu spojte a rozotrite na cesto.

Univerzálne príchute krému

Základy by sme mali mať, teraz sa naučíme, ako pripraviť rôzne príchute univerzálneho krému. Je na vás, či chcete pripraviť ochutený maslový krém alebo mliečny krém. Z praktických dôvodov sa na torty spravidla viac hodí maslový krém.

Lepšie drží tvar a maslo dodáva torte hustotu. Mliečny krém sa častejšie používa na torty, pretože je jemnejší a vzdušnejší a nemusí tak pevne držať tvar. Na prípravu dostatočného množstva univerzálnej smotany a príchute postupujte podľa týchto pokynov.

Množstvo smotany upravte podľa toho, koľko jej potrebujete na konkrétnu pochúťku.

Čokoládový krém
  • Zmiešajte 450 g univerzálnej smotany s dvoma lyžicami kakaa, dvoma lyžicami cukru a štvrtinou balíčka vanilkového cukru. Dobre premiešajte a rozotrite.
Arašidový krém
  • Zmiešajte 350 g univerzálneho krému s ľubovoľným množstvom mletých vlašských orechov a pridajte polievkovú lyžicu rumu alebo rumovej esencie podľa chuti. Orechový krém chutí najlepšie s trochou alkoholu, uvoľní sa viac orechovej chuti a krém je chutnejší.
Prajeme príjemnú prípravu a dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*