- Na sviatky ju upečiem znova, veď to nie je skoro žiadna práca!
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 50 g masla
- 3 lyžice práškového cukru
- 5 polievkových lyžíc hl. múky
- polovica vrecúška prášku do pečiva
- 30 g maku
- 1 čajová lyžička vanilkovej arómy
Na krém:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl smotany na šľahanie
- 4 lyžice práškového cukru
- 1 vrecúško želatíny
- 5 dkg ananásu alebo broskýň (z konzervy)
Príprava:
- Vyšľaháme bielky na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a maslom, potom pridáme múku, prášok do pečiva, mak a arómu. Vmiešame do vyšľahanej zmesi a cesto uhladíme do papierom vyloženej formy alebo tortovej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.
- Medzitým pripravíme krém: zmiešame mascarpone a cukor. Ovocie nakrájame na malé kúsky a pridáme. Želatínu rozpustíme v troche vody podľa návodu na obale a vmiešame do krému.
- Vyšľaháme šľahačku, zmiešame ju s mascarpone krémom a natrieme na vychladnutý plát. Vrch posypeme makom a dáme do chladničky, kým krém neztuhne.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply