VEĽKONOČNÁ, MAKOVÁ POCHÚŤKA! Pečiem ju na sviatky, veď to nie je skoro žiadna práca!

  • Na sviatky ju upečiem znova, veď to nie je skoro žiadna práca!
Ingrediencie:
  • 4 vajcia
  • 50 g masla
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 5 polievkových lyžíc hl. múky
  • polovica vrecúška prášku do pečiva
  • 30 g maku
  • 1 čajová lyžička vanilkovej arómy
Na krém:
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl smotany na šľahanie
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 1 vrecúško želatíny
  • 5 dkg ananásu alebo broskýň (z konzervy)

Príprava:
  1. Vyšľaháme bielky na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a maslom, potom pridáme múku, prášok do pečiva, mak a arómu. Vmiešame do vyšľahanej zmesi a cesto uhladíme do papierom vyloženej formy alebo tortovej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút.
  2. Medzitým pripravíme krém: zmiešame mascarpone a cukor. Ovocie nakrájame na malé kúsky a pridáme. Želatínu rozpustíme v troche vody podľa návodu na obale a vmiešame do krému.
  3. Vyšľaháme šľahačku, zmiešame ju s mascarpone krémom a natrieme na vychladnutý plát. Vrch posypeme makom a dáme do chladničky, kým krém neztuhne.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*