- Cesto sa skladá z drobenky, ktorá vytvorí lahodnú jemnú vrstvu av kombinácii s krémom je to naozaj dokonalá maškrta.
Potrebujeme:
- 250 g hladkej múky
- 150 g masla
- 80 g krupicového cukru
Na krém:
- 500 ml smotany
- 2 vajcia
- 150 g krupicového cukru
- 2 PL múky
- trochu vanilkovej esencie
- 70 g masla
Postup:
- Do misky si dáme cukor, múku a nastrúhame zmäknuté maslo. Vypracujeme mrveničku a tú potom nasypeme na suchú panvicu, kde ju za stáleho miešania opečieme do zlatista.
- V mise si metličkou vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme 2 lyžice múky, nalejeme šľahačku a vanilku. Vyšľaháme do hladkej konzistencie, nalejeme do hrnca a varíme za stáleho miešania, kým nevznikne hustý krém. 70 g masla si vyšľaháme do peny a pomaly zašľahávame uvarený krém.
- Tortovú formu s priemerom 18 cm obalíme potravinárskou fóliou a začneme vrstviť koláč. Na spodok nasypeme vrstvu mrveničky, na ňu rovnomerne navrstvíme krém.
- Takto vytvoríme 3 – 4 vrstvy – posledná vrstva by mala byť posýpková – a odložíme do chladničky na 6 – 7 hodín. Po uplynutí tejto doby zložíme bok tortovej formy, posypeme práškovým cukrom, kokosom alebo bielou čokoládou, nakrájame a môžeme podávať.
Leave a Reply