Koláč, na ktorý nepotrebujete rúru a jeho chuť vás ohromí!

  • Cesto sa skladá z drobenky, ktorá vytvorí lahodnú jemnú vrstvu av kombinácii s krémom je to naozaj dokonalá maškrta.

Potrebujeme:
  • 250 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 80 g krupicového cukru
Na krém:
  • 500 ml smotany
  • 2 vajcia
  • 150 g krupicového cukru
  • 2 PL múky
  • trochu vanilkovej esencie
  • 70 g masla

Postup:
  1. Do misky si dáme cukor, múku a nastrúhame zmäknuté maslo. Vypracujeme mrveničku a tú potom nasypeme na suchú panvicu, kde ju za stáleho miešania opečieme do zlatista.
  2. V mise si metličkou vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme 2 lyžice múky, nalejeme šľahačku a vanilku. Vyšľaháme do hladkej konzistencie, nalejeme do hrnca a varíme za stáleho miešania, kým nevznikne hustý krém. 70 g masla si vyšľaháme do peny a pomaly zašľahávame uvarený krém.
  3. Tortovú formu s priemerom 18 cm obalíme potravinárskou fóliou a začneme vrstviť koláč. Na spodok nasypeme vrstvu mrveničky, na ňu rovnomerne navrstvíme krém.
  4. Takto vytvoríme 3 – 4 vrstvy – posledná vrstva by mala byť posýpková – a odložíme do chladničky na 6 – 7 hodín. Po uplynutí tejto doby zložíme bok tortovej formy, posypeme práškovým cukrom, kokosom alebo bielou čokoládou, nakrájame a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*