- Malé pohostenie na sviatočné príležitosti, keď chcete svojich blízkych niečím prekvapiť, vyskúšajte.
Kuracie prsia so slaninou na ľavej strane:
Potrebujeme:
- 1 kg nadrobno nakrájaných kuracích pŕs,
- 15 dkg strúhaného syra,
- soľ,
- korenie,
- 3 lyžice hladkej múky,
- 450 g kyslej smotany,
- 2 celé vajcia,
- petržlenová vňať
- trochu masla na vymastenie formy.
Príprava:
- recept: Zmiešame kyslú smotanu, vajce, syr, múku, soľ, korenie, petržlenovú vňať, pridáme trochu soli a premiešame. Do formy na pečenie (2 ks) rozložíme trochu slaniny tak, aby vyčnievala z oboch strán. Zmes navrstvíme na slaninu, potom slaninu preložíme Predhrejte rúru na 170 – 180 stupňov (približne 40 minút) a pečte do červena (odlejte prebytočnú tekutinu). Krájajte za studena.
- recept: pripravíme 1 kg francúzskeho šalátu, v 1,5 dl vody uvaríme polovicu bujónovej kocky a štipku želatíny, trochu vychladíme a zmiešame so šalátom. Jelení chrbát vyložíme alobalovým balíčkom, vystelieme šunkou,navrstvíme šalát, naň dáme 4-5 uvarených vajec, prikryjeme šalátom, navrch dáme šunku, na vrch položíme alobal, necháme v chladničke odpočívať cez noc.
- recept: Sekaná podľa chuti, vajce do stredu, upečieme a je to.
Leave a Reply