Zmrazte citróny, môžu vám to zachrániť život!

Podľa výskumníkov a vedcov sa látka, ktorá zabíja rakovinové bunky v citrónoch, nenachádza primárne v šťave citróna, ale skôr v kôre, jadre a dužine. My však jeme len šťavu.

Uvedené je jedným z hlavných a najdôležitejších dôvodov, prečo mať citróny stále v mrazničke, čo je okrem prevencie rakoviny užitočné aj na mnohé iné veci!

Kyselina citrónová v citrónoch je oveľa silnejšia ako lieky proti rakovine. Jej tajomstvo spočíva v tom, že zabíja rakovinové bunky bez toho, aby poškodila zdravé.

Mnohí ľudia si myslia, že antioxidanty a vitamíny v citrónoch sú v citrónovej šťave, ale nie je to tak! Citrónová kôra, semená a dužina ovocia sú najzdravšie, napriek tomu ich vždy vyhadzujeme do koša.

Prečo zmrazovať?

Z vyššie uvedených dôvodov musíme citrónovú kôru nejakým spôsobom zachrániť a urobiť ju jedlou, a riešením je zmrazenie. Najskôr je potrebné kôru vydezinfikovať od chemikálií, čo sa dá urobiť pomocou jedlej sódy a jablčného octu.

Citrón nakrájajte na plátky a vložte ho do mrazničky. Počkajte, kým úplne zmrzne, potom ju vyberte a nastrúhajte na strúhadle. Zmiešaný s akýmkoľvek nápojom poskytuje dokonalú ochranu pre celé telo.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*