- Sladká pochúťka s naozaj špeciálnym a chutným krémom!
Suroviny:
- 6 vajec
- 6 polievkových lyžíc cukru
- 6 polievkových lyžíc polohr. múky
- 1 vrecúško prášku do pečiva
Na krém:
- 2 dl mlieka
- 15 dkg višní alebo čerešní (konzervovaných)
- 10 dkg nasekaných vlašských orechov
- 2 polievkové lyžice kakaového prášku
- 2 lyžice cukru
- polovica piškótového cesta
- džem (broskyňový alebo podľa chuti)
Na polevu:
- 3 dl smotany na šľahanie
- 2 sáčky stužovača šľahačky
Príprava:
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku a prášok do pečiva, potom zašľaháme sneh.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 minút. - Príprava krému: Vychladnutý piškótový koláč rozrežeme na dve časti. Jednu polovicu rozlámeme na kúsky a pokvapkáme mliekom, aby zmäkla.
- Vmiešame višne, orechy, kakao a cukor. Mali by ste získať hustú, ale roztierateľnú hmotu (ako zmes na sušienky).
- Na druhú polovicu piškót natrite džem a potom naň navrstvite piškótový krém.
- Vyšľahajte šľahačku, vmiešajte do nej stužovače a rozotrite na vrch.
Leave a Reply