Nadýchané, piškótové rezy, ktoré sa takmer rozplývajú v ústach! Stojí za to ich pripraviť!

  • Sladká pochúťka s naozaj špeciálnym a chutným krémom!
Suroviny:
  • 6 vajec
  • 6 polievkových lyžíc cukru
  • 6 polievkových lyžíc polohr. múky
  • 1 vrecúško prášku do pečiva
Na krém:
  • 2 dl mlieka
  • 15 dkg višní alebo čerešní (konzervovaných)
  • 10 dkg nasekaných vlašských orechov
  • 2 polievkové lyžice kakaového prášku
  • 2 lyžice cukru
  • polovica piškótového cesta
  • džem  (broskyňový alebo podľa chuti)
Na polevu:
  • 3 dl smotany na šľahanie
  • 2 sáčky stužovača šľahačky
Príprava:
  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku a prášok do pečiva, potom zašľaháme sneh.
    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 25 minút.
  2. Príprava krému: Vychladnutý piškótový koláč rozrežeme na dve časti. Jednu polovicu rozlámeme na kúsky a pokvapkáme mliekom, aby zmäkla.
  3. Vmiešame višne, orechy, kakao a cukor. Mali by ste získať hustú, ale roztierateľnú hmotu (ako zmes na sušienky).
  4. Na druhú polovicu piškót natrite džem a potom naň navrstvite piškótový krém.
  5. Vyšľahajte šľahačku, vmiešajte do nej stužovače a rozotrite na vrch.
Prajeme dobrú chuť!😋

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*