- Výborný koláčik na leto, lepší tip na garden party alebo letnú oslavu nepoznám. Je veľmi svieži a lahodný, vonia po citróne. 🙂
Potrebujeme:
- 6 bielkov
- 7 lyžíc cukor kryštálový
- 2 lyžičky citrónovej kôry
Krém:
- 6 ks žĺtky
- 10 lyžíc cukor kryštálový
- 2 bal. zlatý klas
- 1 l mlieko
- 250 g (alebo Hera) maslo
- Šťava a kôra z 1 citróna (ja dávam veľký citrón)
Dokončenie:
- 400 – 500 ml šľahačka na šľahanie 33%
- 1 – 2 bal Smetafix
Na zdobenie:
- šľahačka
Postup:
- Bielky a cukor kryštál vyšľaháme do hustej peny, postupne po lyžiciach pridávame múku a zľahka premiešame. Nakoniec vmiešame aj citrónovú kôru. Vznikne nám bielkové cesto.
- Plech 29 x 39 cm vyložíme papierom na pečenie, cesto rovnomerne rozotrieme a dáme piecť na 180 stupňov 20 minút. Medzitým si pripravíme plnku, krém. Žĺtky, mlieko 200 ml a puding rozmiešame.
- Zvyšok mlieka, cukor kryštál dáme do misky a varíme. Keď mlieko zovrie, vlejeme pripravenú zmes uvaríme hladký krém. Keď máme uvarenie vmiešame doň maslo ešte za tepla, aby sa rozpustilo a úplne nakoniec vmiešame aj citrónovú kôru a šťavu (trochu šťavy si môžeme odložiť bokom na pokvapkanie cesta). Dáme vychladnúť.
- Na upečený korpus rovnomerne rozotrieme krém. Dáme do chladničky stuhnúť. Nakoniec si pripravíme šľahačku. Vyšľaháme a rovnomerne rozotrieme na krém. Vrch dozdobíme šľahačkou a dáme vychladnúť.
Leave a Reply