Kyslá kapusta je pre ľudský organizmus neuveriteľne prospešná a jej konzumácia by mala byť povinnosťou pre každého. Aby sme uviedli len niekoľko príkladov, má dobré účinky na srdce a normalizuje nízky krvný tlak.
Ak chcete schudnúť, nevynechávajte zo svojho jedálnička kyslú kapustu. Zbavuje vás toxínov, dodáva pocit sýtosti, znižuje chuť do jedla a eliminuje chuť na sladké.
Ak zjete kyslú kapustu 3 hodiny pred spaním, budete oveľa lepšie spať, na druhý deň sa budete cítiť oddýchnutejšie a uvoľnenejšie.
Pozitívne účinky kyslej kapusty:
Má veľmi vysoký obsah vitamínu C. Šálka nakrájanej kyslej kapusty denne vám dodá potrebné množstvo vitamínu C. Kyslá kapusta môže byť veľmi dobrá aj pri žalúdočných vredoch.
Konzumácia buď surovej kyslej kapusty, alebo šťavy zníži nepríjemné príznaky žalúdočných vredov. Ak trpíte stratou chuti do jedla alebo používate kyslú kapustu na stimuláciu spaľovania tukov, určite ju jedzte surovú.
Pri tráviacich problémoch sa odporúča vypiť 100 ml ohriatej kapustovej šťavy pred každým hlavným jedlom. Toto množstvo môžete postupne zvyšovať, až kým nedosiahnete 2 šálky denne.
Pri kvasení kyslej kapusty vznikajú veľmi prospešné baktérie, ktoré sú dobré nielen pre trávenie, ale aj pre zdravie imunitného systému. Vypite niekoľko šálok šťavy z kyslej kapusty denne a na chvíľu môžete zabudnúť na choroby a lieky.
Na liečbu zápchy užívajte nasledujúcu zmes. 2 čajové lyžičky hrubej soli rozpustite v 250 ml kapustovej šťavy a vypite ju ráno na lačno. Ak je to potrebné, zopakujte to aj na druhý deň ráno.
V prípade hnačky zmiešajte rovnaké diely paradajkovej a kapustovej šťavy a vypite ju.
Leave a Reply