- Ako pripraviť luxusný dezert s vaječným krémom? Radi sa s vami podelíme o tento veľmi jednoduchý recept.
Potrebujete:
- 6 vaječných bielkov
- štipku soli
- 180 g jemného kryštálového cukru
- 6 žĺtkov
- 90 g hladkej múky
- 1 a 1/2 polievkovej lyžice kakaa
- 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
- 3 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 250 g mletých lieskových orieškov
- 250 g brusnicového kompótu
- 600 ml smotany na šľahanie
- 1 balenie vanilkového cukru
- 2 balenia zahusťovadla na šľahačku
- 150 ml vaječného likéru
- 50 g čokoládových hoblín
Postup:
- 1. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Počas šľahania pridávame cukor a šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Do snehu zľahka vmiešame žĺtky. Preosejeme múku s práškom do pečiva, kakaovým práškom a kukuričným škrobom. Práškovú zmes a mleté orechy vmiešajte do vaječnej zmesi.
- 2. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia. Pripravenú zmes rozotrite na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 18 až 20 minút. Upečené cesto nechajte vychladnúť, potom naň navrstvite odkvapkané brusnice. Dobre vychladenú smotanu vyšľaháme so stužovačom šľahačky a vanilkovým cukrom do tuha.
- 3 Šľahačku rozotrieme v hrubej vrstve na cesto a zadnou stranou lyžice vytvoríme vlnky. Pokvapkajte vaječným likérom. Na ozdobu dezertu nastrúhame väčšie hoblinky čokolády.
Dobrú chuť 🙂
Leave a Reply