Už dlho som nejedla niečo tak dobré a zároveň jednoduché na prípravu!

  • Ako pripraviť luxusný dezert s vaječným krémom? Radi sa s vami podelíme o tento veľmi jednoduchý recept.

Potrebujete:
  • 6 vaječných bielkov
  • štipku soli
  • 180 g jemného kryštálového cukru
  • 6 žĺtkov
  • 90 g hladkej múky
  • 1 a 1/2 polievkovej lyžice kakaa
  • 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • 3 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 250 g mletých lieskových orieškov
  • 250 g brusnicového kompótu
  • 600 ml smotany na šľahanie
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 balenia zahusťovadla na šľahačku
  • 150 ml vaječného likéru
  • 50 g čokoládových hoblín


Postup:
  • 1. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Počas šľahania pridávame cukor a šľaháme, kým sa cukor nerozpustí. Do snehu zľahka vmiešame žĺtky. Preosejeme múku s práškom do pečiva, kakaovým práškom a kukuričným škrobom. Práškovú zmes a mleté orechy vmiešajte do vaječnej zmesi.
  • 2. Predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia. Pripravenú zmes rozotrite na plech (30 x 40 cm) vyložený papierom na pečenie. Vložte do predhriatej rúry a pečte približne 18 až 20 minút. Upečené cesto nechajte vychladnúť, potom naň navrstvite odkvapkané brusnice. Dobre vychladenú smotanu vyšľaháme so stužovačom šľahačky a vanilkovým cukrom do tuha.
  • 3 Šľahačku rozotrieme v hrubej vrstve na cesto a zadnou stranou lyžice vytvoríme vlnky. Pokvapkajte vaječným likérom. Na ozdobu dezertu nastrúhame väčšie hoblinky čokolády.
Dobrú chuť 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*