- Dnes mám pre vás recept na jablkový koláč, ktorý nesmie chýbať na žiadnej oslave. Zamilujete si ho už po prvom ochutnaní. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.
- Rozhodne si musíte zákusok pripraviť čo najskôr. Výsledkom budete milo prekvapení a zamiluje si ho celá Vaša rodina. Nebudete ľutovať, uvidíte. Jeho chuť Vás prekvapí.
Čo budeme potrebovať:
Na piškótu:
- 3 vajcia
- 4 polievkové lyžice kr. cukru
- 2 lyžice hladkej múky
- 1 lyžica zemiakového škrobu
- 1 čajová lyžica vanilkového cukru
Na náplň:
- 800 g jabĺk
- cukor podľa chuti
- 1 balenie pudingového prášku
Na krém:
- 300 g smotany na šľahanie
- 150 kyslej smotany
- želatínový stužovač za studena
- 3 polievkové lyžice práškového cukru
Na posypanie:
- 150 g tmavej alebo mliečnej čokolády
Postup:
- 1) Najskôr si vyšľaháme bielky s cukrom na sneh, do snehu opatrne vmiešame ostatné prísady na piškótu pri nízkych otáčkach.
- 2) Cesto navrstvíme na vopred vymastený a vysypaný plech s priemerom 22 cm.
- 3) Dáme piecť na 25-30 minút pri 170 stupňoch. Potom ho necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
- 4) Jablká si olúpeme a nakrájame na kúsky, ktoré zalejeme cca 3/4 šálky vody a dáme podusiť do mäkka. Nakoniec ich zahustíme 1 bal. vanilkového pudingového prášku.
- 5) Zmes navrstvíme na vychladnuté cesto, uhladíme a nakoniec pridáme smotanovú vrstvu – smotanu vyšľaháme s cukrom a kyslou smotanou a nakoniec zahustíme želatínovým stužovačom.
- 6) Už stačí len pred podávaním posypať povrch čokoládou.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Leave a Reply