Ľahký, osviežujúci dezert bez pečenia!

Zloženie:
  • 50 dkg tvarohu
  • strúhaná kôra a šťava z 2 citrónov
  • 5-7 ošúpaných broskýň nakrájaných na malé kúsky
  • 5 dl šľahačky
  • 2 stužovače
  • 10 dkg masla izbovej teploty
  • cukor – podľa chuti
  • 5-6 vanilkových cukrov
  • 2 balíčky piškót
  • 10 dkg horkej čokolády
  • trochu vlažného kapučína scukrom – to je na namáčanie piškót

Príprava:
  1. Tvaroh pretlačíme, pridáme nastrúhanú kôru a šťavu z citrónov, vanilkové cukry, cukor podľa chuti, dobre premiešame, potom pridáme zmäknuté maslo.
  2. Broskyne umyjem a pridávam do tvarohového krému, pričom ich vždy premiešam, aby nezhnedli. Šľahačku vyšľahám s 2 stužovačmi na tuhú hmotu, elektrickým šľahačom – nepotrebujete na to cukor, pretože je ochutená, ja vždy používam tento typ – a 2/3 z nej pridám do tvarohového krému, jemne premiešam, aby sa spojila.
  3. Polovicu piškót-namočených v osladenom kapučínovom mlieku, som dala do vyššie položenej misky (alebo do pekáča), na ne som rovnomerne rozotrela polovicu tvarohového krému, potom opäť namočené piškóty a naň druhú polovicu krému.
  4. Na vrch natriem zvyšnú tretinu šľahačky, ktorá však nemusí byť hladká.
  5. Nakoniec: Na miernom ohni rozpustíme horkú čokoládu, najprv s trochou mlieka, za stáleho miešania, potom pridáme toľko mlieka, aby vznikla redšia, kvapkavá čokoláda, a malou lyžičkou ju nakvapkáme na vrch, ako je znázornené na obrázku – nepokrývame ju rovnomerne!
  6. Prikryjem a dám do chladničky aspoň na pol dňa, a potom je pripravená na podávanie.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*