- Vynikajúci cestovinový šalát nielen na leto, pokiaľ máte chuť na teplú verziu, stačí, keď cestoviny s omáčkou krátko prehrejete.
Potrebujeme:
- 1 šálka majonézy (200 ml)
- 2 lyžice bieleho jogurtu
- 1 lyžica jablčného octu
- 1 polievková lyžica horčica
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička soli
- 1/4 lyžičky korenie
- Kolienka, varené a scedené
- Nadrobno nasekaný stopkový zeler, alebo najemno nastrúhaný koreň zeleru
- 2 nadrobno nasekané farebné parpiky
- Zelená cibuľka, nasekaná nadrobno
Postup:
- Na omáčku si zmiešame všetky prísady v miske – majonéza, jogurt, ocot, horčicu, cukor, soľ, aj korenie.
- Primiešame uvarené scedené kolienka a nadrobno nakrájanú zeleninu. Premiešame a môžeme podávať. Výborný šalát (nielen) na leto, odporúčam.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply