Zdravý šalát za pár korún! Môžete ho jesť ako hlavné jedlo s vajíčkom alebo ako prílohu k mäsu.

  • Tento skvelý šalát sa dá pripraviť naozaj lacno a kedykoľvek za pár sekúnd, ako predjedlo alebo ako hlavné jedlo s vareným vajíčkom na večeru, ale dá sa jesť aj ako príloha k vyprážanému mäsu. Je plný vitamínov a chutí naozaj úžasne.

Ingrediencie:
  • 1,6 dl kyslej smotany
  • 2 dcl oleja
  • šťava z 1,5 citróna
  • 1 čajová lyžička nadrobno nasekaného kôpru
  • na špičku noža korenie, sladká paprika
  • 1 polievková lyžica najemno nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 PL  horčice,
  • trošku rasce
  • 20 g cukru (alebo medu!),
  • trochu soli
  • 400 g kapusty so svetlými listami
  • 200 g vínnych (kyslých) jabĺk
  • nadrobno nakrájaná pažítka alebo nadrobno nakrájaná cibuľa
  • nastrúhaný zeler a mrkva

Postup:
  1. Kapustové listy nakrájajte na jemné rezance, jemne osoľte a odložte na chladné miesto.
  2. Kyslú smotanu zmiešame s olejom, citrónovou šťavou, kôprom, sladkou paprikou, petržlenovou vňaťou, horčicou, rascou a medom.
  3. Zmiešajte s nakrájanou kapustou. Pridáme nasekanú pažítku. Z kapusty nevymačkávajte šťavu.
  4. Umyté jablká postrúhame v šupke a zmiešame s nakrájanou kapustou.
  5. Šalát dajte do sklenenej misy a ozdobte nakrájanými jablkami a môžete podávať nastrúhaný zeler alebo mrkvu.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*