- Tento skvelý šalát sa dá pripraviť naozaj lacno a kedykoľvek za pár sekúnd, ako predjedlo alebo ako hlavné jedlo s vareným vajíčkom na večeru, ale dá sa jesť aj ako príloha k vyprážanému mäsu. Je plný vitamínov a chutí naozaj úžasne.
Ingrediencie:
- 1,6 dl kyslej smotany
- 2 dcl oleja
- šťava z 1,5 citróna
- 1 čajová lyžička nadrobno nasekaného kôpru
- na špičku noža korenie, sladká paprika
- 1 polievková lyžica najemno nasekanej petržlenovej vňate
- 1 PL horčice,
- trošku rasce
- 20 g cukru (alebo medu!),
- trochu soli
- 400 g kapusty so svetlými listami
- 200 g vínnych (kyslých) jabĺk
- nadrobno nakrájaná pažítka alebo nadrobno nakrájaná cibuľa
- nastrúhaný zeler a mrkva
Postup:
- Kapustové listy nakrájajte na jemné rezance, jemne osoľte a odložte na chladné miesto.
- Kyslú smotanu zmiešame s olejom, citrónovou šťavou, kôprom, sladkou paprikou, petržlenovou vňaťou, horčicou, rascou a medom.
- Zmiešajte s nakrájanou kapustou. Pridáme nasekanú pažítku. Z kapusty nevymačkávajte šťavu.
- Umyté jablká postrúhame v šupke a zmiešame s nakrájanou kapustou.
- Šalát dajte do sklenenej misy a ozdobte nakrájanými jablkami a môžete podávať nastrúhaný zeler alebo mrkvu.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply