- Úplne neodolateľný dezert pre milovníkov čokolády, ktorý sa hodí na každú príležitosť.
Ingrediencie:
- 4 žĺtky – izbová teplota
- cukor 1/4 šálky
- vanilkový extrakt – 1 lyžička
- olej na varenie – 1/3 šálky
- mlieko – 1/3 šálky
- polohr. múka – 3/4 šálky
- kakaový prášok – 1/3 šálky
- prášok do pečiva – 1 lyžička
- 4 bielky a cukor – 1/3 šálky
- veľkosť plechu na pečenie -38x28cm
Plnka:
- šľahačka – 200ml
- práškový cukor – 1/3 šálky
- kakaový prášok – 1 PL
Poleva:
- horká čokoláda – 100 g
- mlieko (horúce) – 1/3 šálky
- niekoľko čokoládových guľôčok – nepovinné
** VEĽKOSŤ ŠÁLKY -**
PLNÝ ŠÁLOK 250ML | POLOVICA ŠÁLKU 125ml | 1/3 ŠÁLKU 80ML | 1/4 ŠÁLKU 60ML | 1 Polievková lyžica 15ML | 1/2 PL 7,5ML | 1 Čajová lyžička 5 ML | 1/2 ČL 2,5ML ! ***
Postup:
Prajeme dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply