Suroviny:
Cesto:
350 g hladkej múky
150 g práškového cukru
200 g masla
70 g mletých orechov
1 vajce
1 žĺtok
1 lyžička kakaa
Krém:
150 g masla,
150 g práškového cukru
140 g mletých orechov
1 lyžica rumu
Čokoládová poleva: podľa svojej obľuby
Postup prípravy receptu:
Zo vsetkych ingrediencií vypracujeme hladké cesto a dáme ho cez noc do chladničky.
Potom z cesta vyvaľkáme plát asi 3 mm hrubý. Narezať na obdĺžniky cca 6×4 cm a natočíme na tenké trubičky. Ukladáme na plech a pečieme na 180 ° C 10 minút. Upečené stiahneme z kovových trubičiek.
Vychladnuté trubičky namáčame koncami do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť.
Na krém vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Potom pridáme orechy a rum a dobre premiešame.
Krémom naplníme trubičky.
Leave a Reply