Puliska je rumunská potravina, ale teraz túto zdravú potravinu začína objavovať aj zvyšok sveta. Podľa odborníkov potraviny z kukuričnej múky udržujú správnu funkciu žalúdka a majú omladzujúci účinok.
Chráni zdravie žalúdka a pečene
Kukuričné zrná, ktoré sú základom pulisky, obsahujú kyseliny aracinovú a palmitovú, ktoré sú veľmi dôležité pre zdravú funkciu žalúdka. Ľahko sa vstrebávajú v črevnom trakte, odkiaľ prechádzajú do krvného obehu a zbavujú telo toxických látok.
Kyseliny v pulise dokážu neutralizovať 57 druhov toxínov. Puliska má silný detoxikačný účinok, pomáha fungovaniu pečene a znižuje riziko ochorenia pečene. Jedzte ju namiesto chleba pre ich upokojujúce a kyselinotvorné vlastnosti.
Predlžuje život
Výskum ukazuje, že každodenná konzumácia môže znížiť riziko neurologických porúch spôsobených poruchami štítnej žľazy až o 60 %.
Reguluje tiež hladinu cukru a cholesterolu v krvi, preto sa jej konzumácia veľmi odporúča diabetikom. Kukurica tiež znižuje riziko aterosklerózy a srdcového infarktu.
Rozvíja svaly
Podľa kolumbijskej štúdie zohrávajú kyseliny obsiahnuté v kukurici dôležitú úlohu aj pri posilňovaní svalových vlákien. Deti v Ekvádore sa môžu pochváliť jednými z najlepších športových výkonov na svete a kukurica je pravidelnou súčasťou ich stravy.
Potraviny z kukuričnej múky zmierňujú menštruačné problémy a odporúčajú sa aj pri obličkových kameňoch a hepatitíde. Výskumom sa zistilo, že kukuričné zrnká zvyšujú aktivitu vaječníkov o 9 % u žien starších ako 65 rokov.
Leave a Reply