V našej rodine je tento krémový zákusok číslo 1. je veľmi jednoduchý a veľmi, veľmi chutný!

Potrebujeme:
Piškóta:
  • 6 vajec
  • 6 lyžíc cukru
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 1 lyžica nesladeného kakaového prášku
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
Krém:
  • 1 bal. vanilkový puding
  • 2,5 dl čerešňovej šťavy
  • 1 dl vody
  • 25 dkg masla
  • 20 dkg práškového cukru
  • čerešne
Vrch:
  • 3 smotany na šľahanie a stužovače do šľahačky

Postup:
  1. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Vaječné žĺtky sa vyšľaháme s cukrom. Potom pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaovým práškom. Nakoniec vmiešajte vyšľahaný tuhý sneh. Cesto navrstvíme na plech 30 × 35 cm, vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov, 20 minút – test špáradlom.
  2. Na krém uvaríme vanilkový puding v čerešňovej šťave a vode. Maslo sa vyšľahá s práškovým cukrom a vmieša sa do vychladeného pudingu. Vmiešame aj čerešne podľa chuti.
  3. Krém môžete vyrobiť aj len z čerešní, ktoré necháte rozvariť spolu so šťavou a nasadám zahustíte 2 balíky vanilkového pudingu. Ja robím obe verzie, maslovú aj túto bez masla.
  4. Šľahačku vyšľaháme so stužovačmi- pudingový krém navrstvíme na cesto a na vrch rozotrieme šľahačku. Ozdobíme podľa vkusu.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*