Potrebujete:
- 4× mrkva (väčšej veľkosti)
- 2 lyžice olivového oleja
- 125 g tučného tvarohu
- 1× šťava z citróna
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
Postup:
- Rúru predhrejte na 190 °C.
- Mrkvu očistite a pokrájajte na menšie kúsky.
- Pripravte si plech a vyložte ho papierom na pečenie. Mrkvu naň rozložte, pokvapkajte olejom a rukami dôkladne premiešajte, aby boli olejom obalené všetky kúsky.
- Pečte 20 – 25 minút pri teplote 180 – 190 °C.
- Upečenú mrkvu najemno rozmixujte s tvarohom, citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením.
TIP
Podávajte na kváskovom ražnom chlebe a ozdobte nahrubo nasekanou mrkvovou vňaťou.
Prajeme dobrú chuť!
Autor receptu: Tím Jeme zdravo
Leave a Reply