- Úžasné závitky s mletým mäsom, ktoré bude vaša rodina milovať!
Potrebujete:
- 1 hrnček nakrájaných bambusových výhonkov
- 2 lyžice arašidového oleja
- 450g mletého bravčového mäsa
- 1/2 šalotky, nasekané
- 2 strúhané mrkvy
- 3 hrnčeky nakrájanej kapusty
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 2 lyžice vody
- 1 lyžica ustrícovej omáčky
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička cukru
- 1/2 čajovej lyžičky mletého korenia
- Balenie ryžového papiera
- 1 vajce
- Olej na vyprážanie
Postup
- V hrnci uvarte bambusové výhonky asi po dobu 1 minúty, potom ich sceďte a opláchnite studenou vodou.
- Vo woku zohrejte 1 lyžicu arašidového oleja. Pridajte bravčové mäso a restujte 2-3 minúty. Nemusia byť úplne uvarené, ale zvonku by malo začať bieliť.
- Pomocou špachtle mäso rozdrvte na malé kúsky a preneste vedľa na tanier.
- Do woku pridajte zvyšnú lyžicu arašidového oleja. Restujte šalotku asi minútu, pridajte mrkvu, kapustu, bambusové výhonky a restujte cca 2 minúty. K tomu pridajte späť bravčové mäso a premiešajte.
- V malej miske zmiešajte kukuričný škrob a vodu. Pomocou špachtle dajte zeleninu s mäsom k strane panvy a do vzniknutého priestoru nalejte vodu s kukuričným škrobom.
- Pred zamiešaním nechajte škrob po dobu 30 sekúnd zahustiť a potom zmiešajte so zmesou, ktorú ste mali bokom.
- Pridajte ustricovú omáčku, soľ, cukor a korenie. Miešajte, aby sa všetko riadne spojilo a potom zmes rozložte na plech, kde ju necháte po dobu 10 minút vychladnúť. (Nezabudnite vypustiť všetku tekutinu)
- Ryžový papier namočte v tanieri s teplou vodou asi na 10 sekúnd a potom ho umiestnite na rovný povrch.
- Na ryžový papier dajte asi 2 lyžice náplne do spodnej časti, pričom nechajte od okraja asi 3 cm miesto.
- Uchopte spodný roh a začnite rolovať. Zastavte, až sa dostanete k stredu, potom preložte bočné strany smerom k stredu. Pokračujte v rolovaní až dostanete hotový závitok.
- V panvici zohrejte olej a smažte závitky 3 až 4 minúty, kým nebudú mať zlatohnedú farbu.
- Podľa potreby závitky osušte papierovými obrúskami a podávajte napríklad so sladkou chilli omáčkou.
Leave a Reply