Lahodná, hubová polievka. Lepšiu ste ešte nemali!

Domácu hubovú polievku varím aspoň raz za mesiac. Na jeseň používam čerstvé huby a v zime sušené (väčšinou z tých, ktoré som si sám nazbieral v lese).

Samotný recept na hubovú polievku je veľmi jednoduchý a samotná polievka je veľmi sýta a chutná. Musím sa priznať, že toto je jedna z mojich obľúbených polievok! Väčšinou ju pripravujem aj s cestovinami, ale môžete podávať aj so zemiakmi.


Ingrediencie:
  • 4 litre vody
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 500 g šampiňóny
  • 50 g čerstvých hríbov alebo 20 g sušených
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice nasekaného kôpru
  • 2 mrkvy
  • 2 petržlen
  • 1/2 zeleru
  • 1 plochá lyžička soli
  • štipka korenia
  • 200 ml 30% smotany alebo 3 polievkové lyžice 18% smotany
  • dodatočne uvarené rezance zvlášť
  • mági podľa chuti

Postup:
  1. Do väčšieho hrnca nalejte vodu, potom pridajte soľ, korenie, ako aj očistenú a na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zeler, nasekanú petržlenovú vňať a kôpor. Varte na strednom ohni 40 minút.
  2. Počas tejto doby si na panvici opečte nadrobno nakrájané šampiňóny, pretlačený cesnak a vo vriacej vode namočené sušené hríby (ak používate čerstvé hríby, mali by ste ich tiež nakrájať a opražiť spolu so šampiňónmi). Smažte na miernom ohni 10 minút, potom nalejte obsah panvice do polievky.
  3. V hrnčeku zmiešame 30% smotanu alebo 18% smotanu s 1/2 šálky vývaru, vlejeme späť do polievky, premiešame. Polievku dochutíme a potom odstavíme z ohňa.
  4. Podávame s oddelene uvarenými cestovinami.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*