Rada by som sa s Vami podelila o najlepšiu cukrovinku “Izidor košíčky”, akú som kedy jedla.
PRÍSADY:
Cesto:
- 400g hladkej múky
- 200g múčky cukru
- 1 vajce
- 140g mletých vlašských orechov
- 2 lyžice kakaa 250g masla (nenahradzovať Herou apod. – zle sa vyklápa z formičiek)
- na špičku noža mletá škorica
- kôra a šťava z 1 citróna
Orechová plnka:
- 300g mletých vlašských orechov
- 100g práškového cukru
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 1dcl rumu
Čoko krém:
- 3 vajcia
- 150g kryštál cukru
- 1 vanilkový cukor
- 300g masla
- 2 lyžice kakaa
Poleva:
- 200g čoko na varenie
- 100g stuženého tuku
- Ríbezľový lekvár
POSTUP
- Najskôr upečieme košíčky (malé formičky), ďalší deň natrieme lekvárom, zarovnáme orechovou plnkou a ďalší deň sa zdobia krémom, máčať v čokoláde môžete ešte ten istý deň, ale pokojne aj ďalšie. Hlavne môžete cukrovinky zamraziť a schovať na neskôr, aj keď to určite neurobíte.
- 1. Zmiešame ingrediencie na cesto, spracujeme a plníme malé formičky košíčkov. Pečieme na 175st.
- 2. Upečené a vychladnuté košíčky potrieme ríbezľovou marmeládou a navŕšime zmiešané orechy s cukrom, vanil.cukor a rumom.
- 3. Na čoko krém ušľaháme vajcia spolu s cukrami nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť a potom zašľaháme maslo a kakao.
- 4. Krémom zdobíme košíčky a stuhnuté z chladničky máčame v čoko poleve.
Leave a Reply