Zabudnite na hranolky: Táto cesnaková mrkva z pekáča vás úplne ohromí!

  • Fantastický recept na prílohu vo výbornom chrumkavom prevedení. Hranolky môžu ísť do úzadia! Táto cesnaková mrkva z pekáča je najchutnejšia príloha, ktorú ste kedy ochutnali.
Potrebujeme:
  • Mrkva (cca 1 kg)
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 2 lyžice strúhanky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • nasekanú petržlenovú vňať
  • Cesnak-4 strúčiky alebo podľa chuti (môže byť čerstvý alebo aj sušený)

Postup:
  1. Mrkvu ošúpeme, umyjeme a osušíme, nakrájame na 3-4 časti.
  2. Preložíme do misky a polejeme olejom, pridáme soľ, korenie a dobre premiešame.
  3. Plech vystelieme papierom na pečenie a mrkvu poukladáme na plech v jednej vrstve.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 20 min.
  5. Medzitým si urobíme posýpku nasekaním cesnaku čo najjemnejšie.
  6. Cesnak preložíme do misky a pridáme parmezán a strúhanku a všetko dobre premiešame.
  7. Odložíme bokom až do použitia.
  8. Po 20 minútach vyberieme mrkvu z rúry a posypeme pripravenou posýpkou, premiešame a dáme piecť do rúry na ďalších 10 minút.
  9. Znovu premiešame a vrátime do rúry na ďalších 10 minút.
  10. Upečenú mrkvu preložíme na tanier a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Ihneď podávame. Prajeme vám dobrú chuť! 🙂 Nezabudnite tento super tip zdieľať aj so svojimi známymi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*