Recept na najlepšie plnené, kapustové listy mojej tety!

  • Tento recept na plnené kapustové listy sa dedí z generácie na generáciu a chutí presne tak, ako keď ju robili naše pra-prababičky.
Čo budeme potrebovať:
  • 2 väčšie hlávky kapusty
  • 2 kg mletého bravčového mäsa ideálne plece
  • 2 kg ryže (predvarené)
  • 2 vajcia
  • soľ
  • Korenie, červená paprika
  • kyslá kapusta

Postup:
  1. Mäso ochutíme soľou a korením, pridáme predvarenú ryžu, vajcia a premiešame.
  2. Keď máme náplň, pripravíme si kapustu. Celú hlávku ponoríme do vriacej vody na pár sekúnd a hneď vyberieme. Z kapusty opatrne oddeľujeme celé listy, ktoré vložíme do rovnakej vody a povaríme asi 2 minúty (listy tak krásne zmäknú a bude sa s nimi dobre pracovať).
  3. Listy plníme zmesou mletého mäsa a ryže – do každého listu dáme asi 1,5-2 lyžice náplne.
  4. Na dno hrnca navrstvíme kyslú kapustu, uložíme plnené kapustové listy jeden vedľa druhého, tak, aby nám náplň nevypadla – nezabudnite dobre zahnúť aj kraje.
  5. Zalejeme vodou a dáme na plameň variť asi na 10 minút. Potom prikryté necháme ešte v rúre dôjsť. Nie je potreba veľa času, stačí, aby sa uvarilo mäsko.
Dobrú chuť! Zdieľajte tento super recept aj so svojou rodinou a priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*