- Toto je fantastický nápad na obed alebo večeru. Vynikajúce jedlo, ktoré si určite hneď zamilujete.
Budeme potrebovať:
- 1 suché droždie
- 2 vajcia (1 z nich sa použije na potretie)
- 1 pohár rastlinného oleja (pohárik = 100 ml)
- 2 šálky mlieka (šálka = 200 ml)
- 1,5 lyžičky soli
- 3 stredne veľké nastrúhané zemiaky
- 1 šálka nadrobno nastrúhaného tvrdého syra
- pol zväzku petržlenu
- 5,5 – 6 šálok pšeničnej múky (šálka = 200 ml)
- pol lyžice masla
- na tenké plátky nakrájaný syr
- 2 lyžice rastlinného oleja (na pomastený rukách)
- Sezam alebo semienka na posypanie
Postup:
- Najprv si v miske zmiešame droždie s mliekom, 1 vajíčkom, 1 bielkom (žĺtok odložíme na potretie) a olejom.
- Do tejto zmesi pridáme nastrúhané zemiaky, petržlen a nadrobno nastrúhaný syr. Dôkladne premiešame.
- Nakoniec pridáme múku, miešame najskôr metličkou a potom rukou. Vypracujeme jednotné cesto, prikryjeme ho a necháme na teplom mieste podkysnúť.
- Cesto preložíme na vymastenú misu a necháme ešte pod utierkou podrast.
- Potom mastnými rukami vytvoríme v ceste zárezy.
- Do zárezov vložíme plátky syra.
- Potrieme žĺtkom, posypeme ľubovoľnými semienkami av rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 30-35 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply