- V dnešnej uponáhľanej dobe sú rýchlovky s cestovinami veľmi obľúbeným a vyhľadávaným jedlom. Ak sa vám zdá, že varíte stále dookola to isté, vyskúšajte náš dnešný recept.
- Skvelá paradajková omáčka prevoňaná bazalkou na „špagetovom hniezde“ poteší aj toho najväčšieho maškrtníka. Pochutnajte si ešte dnes!
Ingrediencie
- 600 g mletého mäsa
- 500 g paradajkového pretlaku
- 2 vajcia
- 250 ml 33% šľahačky
- 2 menšie cibule
- zväzok petržlenovej vňate
- muškátový oriešok, soľ, mleté korenie podľa chuti
- múka na obalenie podľa potreby
- 400 g špaget
- parmezán na posypanie
- bazalka podľa chuti
Pracovný postup
- Cibuľu nakrájajte najemno a dajte do väčšej nádoby. Pridajte mleté mäso, mleté korenie, soľ podľa chuti, nasekanú petržlenovú vňať a celé vajcia. Rukou vypracujte hladké cesto a tvarujte malé guličky, ktoré jemne obaľte v múke.
- Do hrnca nalejte 1 liter vody, pridajte pretlak, ½ čajovej lyžičky nastrúhaného muškátového orieška a za občasného miešania priveďte do varu. Zmiernite plameň a varte cca 10 minút. Pridajte nasekanú bazalku a varte ďalších 10 minút. Potom vložte pripravené mäsové guličky a varte cca 12 minút.
- Akonáhle sú guličky hotové, pridajte smotanu a kúsok masla, zamiešajte a vypnite plameň.
- Špagety uvarte podľa návodu, alebo podľa vašej chuti. Servírujte „hniezdo“ zo špaget preliate omáčkou a do jamky vložte 4 guličky na porciu. Posypte strúhaným parmezánom a ozdobte lístkom čerstvej bazalky.
Leave a Reply