Vnúčatá túto dobrotu milujú.

Ingrediencie cca. na 10 kusov
Na cesto:

  • 2 vajcia
  • 5 dkg cukru
  • 8 dkg hl.múky
  • 0,5 balíčka prášku do pečiva

Na náplň:

  • 2 dl smotany
  • 10 dkg ovocného džemu

Príprava:

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie. Na cesto si oddelíme vajíčka a začneme šľahať bielky s 1 štipkou soli. Pridajte cukor a šľahajte, kým sa nevytvorí tuhá pena. Po jednom prilievame žĺtky a opatrne premiešame.
  2. Pridajte múku s práškom do pečiva do vaječnej peny a opatrne premiešajte. Cesto nalejeme do cukrárskeho vrecka a do pripravenej formy natlačíme kôpky veľkosti vlašských orechov. Uistite sa, že je párny počet hromádok.
  3. Plech vložíme do predhriatej rúry a cesto pečieme do zlatista cca 15 minút. Keď je to hotové, vyberte ho a nechajte úplne vychladnúť. Medzitým na plnku vyšľaháme smotanu na tuhú penu, pridáme džem a premiešame. Lyžicou dáme plnku do cukrárskeho vrecka.
  4. Plnku natlačíme na polovicu vychladnutých piškótových koliesok, potom každý uzavrieme zvyšným koliečkom. Podávajte podľa potreby posypané práškovým cukrom.
Zdieľajte recept aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*