Fašírka zo zemiakov a mletého mäsa – okamžite si vás získa a inú verziu už nebudete chcieť.

Sme si istí, že bude vaša obľúbená. Ide o väčšiu dávku, dá sa úmerne znížiť.

Ingrediencie:
  • 1 kg mletého bravčového mäsa
  • 3 veľké cibule
  • 3 zväzky petržlenu
  • 1 kg strúhaných zemiakov
  • 4 vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 25 dkg strúhanky
  • bazalka (voliteľné)

Príprava:
  1. Zemiaky nastrúhame, roztlačíme, aby sme sa zbavili prebytočnej vlhkosti.
  2. Pridajte k mletému mäsu, potom vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať, cesnak a červenú cibuľu.
  3. Nakoniec môžete pridať strúhanku a vajcia, potom soľ a korenie podľa chuti (ak máte radi bazalku, môžete pridať).
  4. Po dobrom premiešaní necháme aspoň pol hodiny v chladničke, aby sa chute prepojili.
  5. Vytvarujeme valčeky, opečieme na rozpálenom oleji, vyberieme na papierovú utierku a scedíme.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*