Ingrediencie:
- 1 malý pohár kyslej smotany
- 25 dkg tuku
- 1 vajce plus jedno na potretie
- 1 dl mlieka
- 5 dkg droždia
- 1 lyžica cukru
- Nastrúhaná kôra z 1 citróna (najlepšie bio citrón!)
- štipka soli
- dosť hl.múky na cesto – asi 70-80 dkg
- lekvár alebo orechovú plnku na plnenie
Postup:
- Suroviny zmiešame, potom pridáme toľko múky, aby sme vytvorili stredne tuhé cesto.
- Vytvarujeme 6 bochníkov, jednotlivo ich vyvaľkáme na veľkosť veľkého plechu a z jedného bochníka je 12 kúskov, ktoré naplníme lekvárom alebo orechovou plnkou a zvinieme a vytvarujeme rožteky alebo akýkoľvek iný tvar!
- Vrch potrieme vajíčkom.
- Pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút.
- Podávame posypané práškovým cukrom.
Dobrú chuť.
Leave a Reply