INGREDIENCIE:
100 g masla
100 g práškového cukru
100 g pomletých detských piškót
50 g vlašských mletých orechov
2 lyžičky rumu
2 lyžice instantnej kávy
3 lyžice kakaa
voliteľne: čokoládová poleva + 1 lyžička instantnej kávy
Postup
Pre milovníkov kávy je toto jeden z top nepečených vianočných receptov. Môžete zrnká nechať len tak a alebo ich poliať čokoládovou kávovú polevou.
Instantnú kávu zalejeme 2 lyžicami vriacej vody a necháme vychladnúť. V mise zmiešame namleté piškóty, orechy, zmäknuté maslo, práškový cukor, kakao, rum a vychladnutú kávu. Vypracujeme cesto (pridáme maslo či piškóty do správnej konzistencie, ak treba), ktoré necháme stuhnúť v chladničke. Z hmoty tvoríme guľôčky, ktoré ľahko sploštite a doprostred urobíme špajdľou alebo lyžicou ryhu do tvaru kávových zŕn. Voliteľne môžeme zrná máčať v čokoládovej poleve do ktorej sme pridali 1 lyžičku instantnej kávy.
Leave a Reply