INGREDIENCIE:
1 Salko (kondenzované mlieko v plechovke)
balíček lúpaných mandlí
200 g strúhaného kokosu
strúhaný kokos na obalenie
PRÍPRAVA:
Vôňa kokosu a Vianoce? To ide k sebe! Guličky Rafaello sú v poslednej dobe jedným z najobľúbenejších nepečených vianočných receptov. Tento konkrétny recept je naozaj jednoduchý a guličky proste chutia nebesky!
Kondenzované mlieko vylejeme z plechovky do misy a zmiešame s kokosom. Prepracujeme v cesto a prípadne trošku kokosu prisypeme, ak konzistencia bude príliš riedka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme zatuhnúť niekoľko hodín v chladničke. Až bude cesto riadne stuhnuté, gúľame guličky, do ktorých stredu vložíme mandličky (môžeme mandle predtým opražiť na panvici, získajú novú dimenziu chuti) a vytvorenú guličku obalíme v kokose. Každú guličku vložíme do papierového košíčka a skladujeme v chlade.