Knedličky alebo “halušky z múky” majú veľa variácií. Sú takmer nepostrádateľné ako príloha ku gulášu, ale sú výborný aj ako hlavný chod potretý vajíčkom – v lete s hlávkovým šalátom a nakladanými uhorkami.
Ale ako ich urobiť čo najdokonalejšie?
Samozrejme, pre mnohých je kľúčová veľkosť: čím jemnejšie cesto vymiesite, tým väčšie budú knedličky a naopak. A tá chuť, textúra… Samozrejme, potrebujete múku, vajcia, soľ a vodu.
A nie príliš tajnú ingredienciu, trvanlivé mlieko. Samozrejme, vďaka tomu to bude neodolateľne lahodné.
Pomery sú:
- 50 dkg hl.múky
- 3 vajcia
- 2 dl vody
- 2 dl trvanlivého mlieka
- soľ
Ingrediencie sa vymiesia zvyčajným spôsobom, natrhajú alebo nasekajú sa knedličky a potom sa uvaria v osolenej vriacej vode. Ak vystúpila na hladinu vody, vytiahnite ich a sceďte. Oplatí sa ich opláchnuť v troche mastnej slanej vody a znova scediť – zaručene sa tak nezlepia.
Dobrú chuť a ak vás to inšpirovalo, zdieľajte recept aj s ostatnými.
Leave a Reply