INGREDIENCIE:
Na cca 60 guličiek potrebujeme:
300 g perníka na strúhanie alebo medovníčkov vlastnej výroby
3 lyžice medu
1 karamelové Salko
200 g masla
80 g vlašských orechov
mleté orechy a nastrúhaný perník na obalenie
Postup:
Kto nemiluje medovník? Tieto guľôčky vám jeho chuť verne pripomenú. Spojenie perníku, medu, salka a vlašských orechov nemá chybu.
Perník či perníčky nastrúhame alebo rozmixujeme v NutriBulletu. Ak zoženieme len obyčajné Salko, uvaríme konzervu vo vode po dobu 2 hodín. Nastrúhaný perník (trošku odoberieme a necháme na obalenie) a salko zmiešame, pridáme zmäknuté maslo, med a mleté orechy a dôkladne prepracujeme. Podľa potreby pridáme orechy a med. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme zatuhnúť niekoľko hodín v chladničke. Z cesta potom tvarujeme guľky, ktoré vyvaľkáme v zmesi mletých orechov zmiešaných s nastrúhaným (namletým) zvyškom perníku. Guličky necháme odležať a skladujeme v chlade.
Leave a Reply