Začnite pravidelne jesť červenú cibuľu, neskôr budete za to skutočne vďační…

Červená cibuľa, sa v gastronómii hodí k toľkým veciam! Ale nielenže sa dobre konzumuje, ale aj odporúča, pretože je to skutočná vitamínová bomba. Je dobrým zdrojom vitamínov A, B1, B2, C a K, ale má aj úžasné liečivé vlastnosti!

Istým zdrojom je aj ďalšia dôležitá zlúčenina, kyselina orotová. Najdôležitejšou vlastnosťou tejto zlúčeniny je, že pomáha pečeni aj telu pri detoxikácii.

Tieto antioxidanty pomáhajú predchádzať oxidácii mastných kyselín, ako aj neutralizovať voľné radikály, zabraňujú šíreniu a rastu rakoviny a brzdia vznik zápalov.

Obsahuje aj chróm, ktorý zohráva dôležitú úlohu pri znižovaní hladiny cukru v krvi, pretože nedostatok chrómu môže z dlhodobého hľadiska viesť k srdcovým ochoreniam a cukrovke.

Je dôležité vedieť, že tieto životne dôležité minerály a antioxidanty sa väčšinou nachádzajú vo vonkajšej časti cibule. Má tiež močopudný účinok, napomáha detoxikácii a zlúčeniny, ktoré obsahuje, môžu zabrániť vzniku rakovinových buniek.

Takže sa skutočne oplatí si tento druh vychutnať :). Podeľte sa o príspevok aj s ostatnými gazdinkami.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*