Tento koláč sa často podáva pri špeciálnych príležitostiach, ako sú rodinné oslavy alebo sviatky ako sú Vianoce či Veľká noc . Skúste tento skvelý recept a uvidíte, že jeho chuti neodoláte.
Potrebujete:
- Vajce 5 ks
- Cukor (práškový) 410 g
- Hladká múka 260 g
- Olej 10 PL
- Mlieko 0.5 l
- Zlatý klas 1.5 balenia
- Vanilkový cukor 1 balenie
- Maslo 250 g
- Čokoládová poleva 200 g
Postup:
- Pripravíme cesto: Žĺtky vyšľaháme s 260 g cukru, pridáme, olej, vodu, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Rozdelíme na polovicu a jednu prifarbíme kakaom. Formu vymastíme a vysypeme múkou. Do formy nalejeme cesto. Kakaové a biele cesto pečieme zvlášť
- Trúbu rozohrejeme na 180°C. Korpusy dáme piecť na cca 30minút. Korpusy vyklopíme a necháme vychladnúť.
- Mlieko so zlatým klasom a vanilkovým cukrom uvaríme na hustý puding. Necháme vychladnúť.
- Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne primiešame vychladnutý puding. Môžeme pridať trochu rumu ak chceme .
- Korpus pokrájame pozdĺž na pásy. Jednotlivé pásy natrieme plnkou a postupne striedame tmavý a svetlý korpus a prikladáme k sebe. Zvyškom krému, ktorý nám ostal, potrieme celý povrch koláču a necháme koláč stuhnúť v chladničke.
- Koláč polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Potom pokrájame šikmo aby vynikli všetky vrstvy koláču a podávame.
Dobrú chuť 🙂
Leave a Reply