- Dnes si ukážeme recept od pani Aničky na vynikajúce linecké, orechové kocky, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek!
Ingrediencie:
Linecké cesto:
- 100 g práškového cukru
- 150 g hladkej múky
- 150 g polohrubej múky
- 200 g tuku alebo masla
- 1 vajce
Orechové cesto:
- 250g masla
- 250 g práškového cukru
- 150 g vlašských strúhaných orechov
- 2 lyžice rumu
- citrónová kôra
- sneh zo 7 bielkov
Poleva:
- 7 žĺtkov
- 300 g práškového cukru
- 2 lyžice rumu
Pracovný postup:
- Linecké cesto: Spracujeme uvedené suroviny, necháme odpočinúť zabalené vo fólii 2 hodiny, medzi tým si pripravíme orechové.
- Orechové cesto: Všetko suroviny zmiešame a dáme na linecké cesto, ktoré sme si vyvaľkali na plech-papier na pečenie. Pečieme pri 150 ° C, asi 40 minut.
- Poleva: Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme rum. Polevu rozotrieme na upečené cesto. Po zaschnutí ozdobíme mriežkou z rozpustenej čokolády a ozdobíme vlašským orechom.
Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho aj na Facebooku!
Leave a Reply