Ingrediencie:
110 cukru múčka
110 g polohrubej múky
180 g cukru múčka na polevu
180 g masla
180 g mletých vlašských orechov
1 balenie vanilkového cukru na polevu
1/4 balenie kypriaceho prášku
5 bielkov
5 žĺtkov
Pracovný postup:
Maslo a cukor trieme do hustej bielej peny, vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a orechy. Nakoniec zľahka vmiešame ušľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech s papierom na pečenie, dáme do predhriatej rúry na 180 ° C a upečieme dočervena. Na ešte teplý plát natrieme polevu, necháme zaschnúť a nakrájame. Poleva: Žĺtky s vanilkovým a práškovým cukrom trieme do hustej bielej peny – asi 20 minút.
Leave a Reply