Medové kornútky s maslovým krémom: Zvládne ich pripraviť každá (ne)gazdinka!

Ingrediencie:

100 g cukru múčka
250 g múky hladkej
150 g medu
20 g 100% ného tuku
100 g čokolády na varenie
1 lyžica mlieka
2 žĺtky
štipka jedlej sódy

Pracovný postup:

Na dosku si pripravíme múku, cukor, med, mlieko, žĺtky a jedlú sódu, všetko dôkladne prepracujeme na hladké, tuhšie cesto – nesmie sa lepiť, aby išlo ľahko rozváľať na plát. Cesto na kornútky necháme asi 2 hodiny v chladničke odpočinúť a potom z neho vyvaľkáme veľmi tenký plát, z ktorého vykrajujeme kolieska s priemerom asi 6-7 cm. Kornútky pečieme vo veľmi vyhriatej rúre a akonáhle začnú zlatnúť, ihneď plech vyberieme a ešte teplé stáčame do kornútkov (použila som zdobičku na krém). Stočené kornútky necháme vychladnúť.

Rozohrejeme si čokoládu s kúskom 100% tuku a okraje kornoutku v nej namáčame. Opäť necháme zatuhnúť. Potom už len kornútky plníme pomocou cukrárskeho vrecka zvoleným druhom maslovej náplne.

Written By
More from Redakcia
Tento super jednoduchý recept vás navždy zbaví mykózy nechtov na nohách
Okrem toho, že mykóza na nechtoch nôh nevyzerá príliš atraktívne, ide aj...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *