Tekvicový koláčik s bielkovou penou: Lahôdka na sviatky.

Ingrediencie

  • 750 gr. kukuričná múka
  • 1 prášok do pečiva
  • 6 žĺtkov
  • 2 vanilkový cukor
  • 200 ml oleja
  • 1 liter jogurtu
  • šťava z polovice citróna

Plnka

  • 100 gr. maslo
  • 800 gr. strúhaná tekvica
  • 5 lyžíc cukru
  • 6 bielkov
  • 6 lyžíc studenej vody
  • 6 lyžíc cukru
  • šťava z polovice citróna


Príprava

  1. Kukuričnú múku zmiešame s práškom do pečiva a za stáleho miešania striedavo pridávame jogurt a olej … nakoniec pridáme cukor, citrónovú šťavu a žĺtka a miešame, kým sa nespojí. Zmes rozdeľte na dve časti.
  2. Prvú časť vylejeme do vymastenej formy s priemerom 36 cm a pečieme 20 minút pri 185 stupňoch.
  3. Plnka: maslo rozpustíme, pridáme tekvicu a cukor – varíme 5 minút, kým tekvica nezmäkne.
  4. Poloupečené cesto vyberieme z rúry a natrieme tekvicou a zalejeme druhou časťou cesta. Vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 35 minút pri rovnakej teplote, kým kôrka nezíska zlatožltú farbu.
  5. Vrch: 6 bielkov vyšľaháme do peny…pridáme cukor a vodu a ďalej šľaháme, kým z toho nevznikne tuhý krém (cca 5 až 7 minút). Na konci pridáme citrónovú šťavu.
  6. Keď je koláč upečený, potrieme ho šľahačkou a vrátime piecť na 5 minút na 200 stupňov. Keď trochu vychladne, nakrájajte.

Prajeme dobrú chuť. Nezabudnite sa o recept podeliť aj s ostatnými na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*