Vianočné pečenie: Lahodné išlerky, ktoré nesmú chýbať ani vás doma!

Ingrediencie na cesto:

  • 200 g masla
  • 300 g + 2 lyžice hl. múky
  • 100 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 4 lyžice kakaa

Plnka:

  • 0,5 dl sladkej smotany
  • 200 g čokolády na varenie
  • 1 polievková lyžica oleja

Príprava:

  1. Maslo izbovej teploty vyšľaháme do peny, pridáme práškový cukor a žĺtka a šľaháme, kým nebude hmota rovnomerná.
  2. Múku, 300 g a kakao zmiešame a postupne za stáleho šľahania prilievame do masy s maslom, aby sme získali hladké cesto. Zabalíme do priehľadnej fólie a necháme 30 minút v chladničke.
  3. Pracovnú plochu posypeme trochou múky a cesto rozvaľkáme. Okrúhlym vykrajovačom vykrajujte 3-5 cm kolieska a poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 C asi 15 minút.
  4. Sladkú smotanu zohrejeme a rozpustíme v nej 150 g čokolády. Keď trochu vychladne, naplníme medzi dve vychladnuté sušienky.
  5. 50 g čokolády rozpustíme s trochou oleja, jednu stranu sušienky namáčame.
  6. Moje osobné odporúčanie je urobiť dvojitú dávku, pretože “v okamihu zmiznú”…

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite tento vynikajúci recept zdieľať aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*