Je skvelým posilňovačom imunity, zmierňuje žalúdočné ťažkosti, zápaly a uvoľňuje kŕče!

Dula je v kuchyni trochu podceňovaným ovocím, aj keď sa z nej dajú ľahko pripraviť chutné a lahodné jedlá. Objavte s nami najjednoduchšie spôsoby!

1. Ako džem si ju zamiluje každý – dula a cukor sú víťaznou kombináciou, najmä ak pridáte pár kvapiek citrónovej šťavy a trochu jabĺk alebo orieškov. Výsledkom sú tie najchutnejšie džemy, ktoré si môžete odložiť na zimu!

2. Dulové maslo – vedeli ste, že maslo sa dá vyrobiť aj z dulí, ak ich uvaríte spolu s cukrom a potom dôkladne scedíte, kým nevytvoria hustú krémovú hmotu, ktorá po stuhnutí v chladničke je maslová?

Myslíme si, že to stojí za vyskúšanie, najmä ak si to môžete vychutnať s opečeným chlebom.

3. Koláče, palacinky – všetko z dule! Toto ovocie sa hodí aj ku každému koláču, palacinke, kde by ste použili iné jesenné ovocie. Vymeňte slivky, jablká, hrušky či tekvice za dule a uvidíte, ako bude rodine chutiť!

4. Dulová obloha k hlavnému jedlu – jemne pripravené kura podávané s dulou je tá najchutnejšia možná kombinácia. Na vidieku toto menu nie je také zvláštne, ako by sa vám na prvý pohľad mohlo zdať.

Odveký recept, ktorý sa veľa ľudí naučilo od svojich starých mám. Urobte si to ako zeleninu a nesklamete.

5. Podávame k pečienkam – dule sa vďaka vysokému obsahu kyselín perfektne hodí k väčšine pečienok, či už bravčovej, kuracej, jahňacej alebo kačacej.

Z dulí urobte zálievku, ktorou môžete ešte horúce mäso poliať alebo pečienky jednoducho naukladajte dookola s dulami a nechajte spolu s mäsom zmäknúť.

6. Dulová polievka – hoci sa to môže zdať zvláštne, dula je ovocie, ktoré ladí s polievkami. Existuje veľa receptov na dulový vývar, haluškovú polievku alebo iné možnosti, podľa chuti.

Ak máte radi výzvy, môžete si pripraviť aj dulovú polievku. Určite stojí za vyskúšanie!

7. Dulový likér – likér si doma vyrobíte nielen z čerešní, vlašských orechov a čučoriedok, ale aj z dulí a to veľmi jednoducho. Ak máte radi, pridajte okrem dule a alkoholu aj škoricu, cukor, vodu a klinčeky, možno trochu vanilky.

Výsledný likér bude s najväčšou pravdepodobnosťou hlavným lákadlom vianočného stola!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*