Rada by som sa s vami podelila o vynikajúci recept na domáce rožky s chuťou a vôňou cappuccina. Sú naozaj vynikajúce a pokiaľ ide o našu rodinu, nemôžu na slávnostnom stole chýbať.
Potrebujeme:
- 50 g instantného cappuccina (prášok)
- 50 ml horúcej vody
- 350 g hladkej múky
- štipka soli
- 100 g mletých vlašských orechov
- 100 g práškového cukru
- 200 g masla
- čokoládová poleva, kokos, prípadne oriešky
Postup:
- Najskôr si pripravíme cappuccino – prášok zalejeme horúcou vodou a necháme vychladnúť.
- Cesto: do misky si preosejeme múku, pridáme štipku soli, mleté oriešky, preosiaty práškový cukor a maslo nakrájané na kocky. Pridáme aj vychladnuté cappuccina a vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky – ideálne na noc, ale minimálne na 2 hodiny.
- Druhý deň ho cca hodinu vopred z chladničky vyberieme, aby povolilo a pripravíme si formičky a kúsok potravinárskej fólie (ak nemáme dosť formičiek, toto je veľmi praktický spôsob, ako nezašpiní formičky).
- Formičku vyložíme potravinárskou fóliou, naplním cestom a odtlačíme cesto. Tak ho z formičky vyberieme a dáme na papierom vyložený plech. Upečiem pri teplote 180 stupňov a trvá to cca 10 minút.
- Upečené konce rožkov namáčame do rozpustenej čokolády a môžeme ešte dozdobiť strúhaným kokosom alebo mletými orechmi.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂
Leave a Reply