Vynikajúci recept na tvarohový koláč s ovocím. Nikto mu neodolá…

Potrebujeme (na cesto 24 × 14 cm):

  • vajcia (4 ks)
  • 100 g čokolády (tmavé alebo mliečne)
  • 100 g masla (obsah tuku najmenej 82%)
  • 100 g Kr. cukru (4 lyžice)
  • 100 g hladkej múky (4 lyžice)
  • 1/3 lyžičky. soľ
  • 100 g ovocia (akékoľvek, čerstvé, zavarené alebo mrazené)

Tvarohová náplň:

  • 300 g tvarohu (obsah tuku 5 – 9%)
  • vajcia (2 ks)
  • 20 g kukuričného škrobu (1,5 lyžičky)
  • 50 g práškového cukru

Postup:

  1. Zmiešajte maslo a čokoládu a rozmixujte dohladka. Vajcia zmiešame s cukrom. Kombinujte čokoládu s maslom a vajcami s cukrom, znova premiešajte. Pridajte múku a soľ, rozmixujte dohladka.
  2. Pripravte si tvarohovú náplň: Všetky ingrediencie dajte do misky a rozmixujte dohladka. Vezmite formu, zakryte dno fóliou. Vizuálne rozdeľte koláč na dve časti, rozložte prvú časť cesta do formy. Uložte ovocie.
  3. Na vrch lyžicou natrieme tvarohovú náplň. Nalejte druhú polovicu cesta na vrch. Na vrch položte bobule. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov 30-35 minút. Vyberte z rúry, nechajte vychladnúť, vyberte z formy a nakrájajte na porcie.

Prajeme dobrú chuť! Zdieľajte tento super recept aj ďalej.

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*