Potrebujeme (na cesto 24 × 14 cm):
- vajcia (4 ks)
- 100 g čokolády (tmavé alebo mliečne)
- 100 g masla (obsah tuku najmenej 82%)
- 100 g Kr. cukru (4 lyžice)
- 100 g hladkej múky (4 lyžice)
- 1/3 lyžičky. soľ
- 100 g ovocia (akékoľvek, čerstvé, zavarené alebo mrazené)
Tvarohová náplň:
- 300 g tvarohu (obsah tuku 5 – 9%)
- vajcia (2 ks)
- 20 g kukuričného škrobu (1,5 lyžičky)
- 50 g práškového cukru
Postup:
- Zmiešajte maslo a čokoládu a rozmixujte dohladka. Vajcia zmiešame s cukrom. Kombinujte čokoládu s maslom a vajcami s cukrom, znova premiešajte. Pridajte múku a soľ, rozmixujte dohladka.
- Pripravte si tvarohovú náplň: Všetky ingrediencie dajte do misky a rozmixujte dohladka. Vezmite formu, zakryte dno fóliou. Vizuálne rozdeľte koláč na dve časti, rozložte prvú časť cesta do formy. Uložte ovocie.
- Na vrch lyžicou natrieme tvarohovú náplň. Nalejte druhú polovicu cesta na vrch. Na vrch položte bobule. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov 30-35 minút. Vyberte z rúry, nechajte vychladnúť, vyberte z formy a nakrájajte na porcie.
Prajeme dobrú chuť! Zdieľajte tento super recept aj ďalej.
Leave a Reply