Existuje mnoho domácich praktík, ktoré nám pomáhajú robiť domáce práce jednoduchšie. Do tejto kategórie možno zaradiť aj chlieb, pretože existujú triky, ktoré okrem toho, že veľa ušetria, dokážu veci aj zjednodušiť.
Chlieb vo vývare
Po vypočutí názvu určite každý zdvihne hlavu, čo má ten chlieb spoločné s vývarom! No áno, pri príprave vývaru môže často veľmi pomôcť chlieb.
Jedna z vecí, ktorá sa nedá nazvať chybou, ktorá má vplyv na vývar je, že pri varení trochu “stučnie” a nemá tak veľmi dobrý vplyv na zdravie a trávenie.
Ak sa chcete zbaviť časti tuku, vhoďte krajec chleba na pár sekúnd do polievky a potom ho vyberte. To pomáha absorbovať prebytočný tuk a zostáva v ňom vlastne len to, čo je potrebné.
Nenechávajte ho dlhšie, lebo sa rozmočí a zjeme vývar s chlebom. Najlepšou voľbou je suchší, nie príliš čerstvý chlieb.
Ste zvedaví na ďalšie chlebové triky?
- biele pečivo je možné jesť 3 dni, celozrnné pečivo 4 dni, kváskové pečivo je možné jesť až týždeň
- starší chlieb je najlepší toastový, bude oveľa chrumkavejší a nepôjde do koša
- chlieb vložený do mrazničky je možné skladovať dlhšie (vyberiete ho z mrazničky, položíte na tanier v uzavretom igelitovom vrecku a bude ako čerstvý
- sú obchody, kde je chlieb z predchádzajúceho dňa lacnejší, takže ak chcete ušetriť, oplatí sa poobzerať sa
- suchý chlieb netreba vyhadzovať, viete z neho urobiť výbornu, domácu strúhanku, ak ho rozomeliete v mlynčeku
Leave a Reply