4 univerzálne krémy: Perfektné nielen do tort, ale aj na rezy či venčeky!

Krémové pečivo je jednoducho lahôdka. Ale pripraviť naozaj dobrý krém, je kumšt. V opačnom prípade pokazí celkovú chuť inak skvelého múčnika.

Dnes vám ponúkame hneď 4 tipy krémov, ktoré môžete použiť nielen do tort, ale aj rezov alebo venčekov.

Čokoládový krém

Ingrediencie:

  • 80 g čokolády
  • 400 g šľahačky
  • vanilkový cukor

Postup:

Čokoládu rozlámte na kúsky a rozpustite vo vodnom kúpeli. Ešte tekutú zmiešajte so šľahačkou a vanilkovým cukrom. Po vychladnutí vyšľahajte do jemného krému.

Maslový krém

Ingrediencie:

  • 250 g zmäknutého masla
  • 120 g rozpustenej čokolády
  • 150 g práškového cukru
  • 1 žĺtok

Postup:

Maslo s cukrom a žĺtkom vyšľahajte do peny. Potom pridajte rozpustenú (nie horúcu) čokoládu a opäť šľahajte do jemného krému.

Kávový krém

Ingrediencie:

  • 125 ml silnej čiernej kávy
  • 200 g zmäknutého masla
  • 6 žĺtkov
  • 150 g cukru
  • 10 g škrobu

Postup:

Kávu nalejte do vhodnej nádoby a vmiešajte postupne cukor, škrob a žĺtky. Zmes zahrievajte za stáleho miešania, kým sa cukor nerozpustí. Do horúcej zmesi pridajte po častiach zmäknuté maslo a riadne rozmiešajte.

Akonáhle získate jednotnú hmotu, vypnite plameň. Po úplnom vychladnutí vyšľahajte do jemného krému.

 

Orechový krém

Ingrediencie:

  • 80 g práškového cukru
  • 80 g jemne mletých mandlí, alebo vlašských orechov
  • 200 g masla
  • 40 g cukru
  • 3 polievkové lyžice silnej kávy

Postup:

Orechy s cukrom (80 g) nasypte na rozpálenú panvicu a za stáleho miešania nechajte mierne skaramelizovať. Zmes vložte do krabičky vymastenej olejom a nechajte vychladnúť.

Maslo s cukrom (40 g) vyšľahajte do peny a potom vmiešajte uvarenú vychladnutú kávu. Nakoniec pridajte orechovú zmes a vyšľahajte do hladkého krému.

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite recepty zdieľať aj so svojimi priateľmi. 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*